ο κόσμος του αυτοκινήτου στο Internet
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Τιμόνια-Καθίσματα-Ζώνες-Πυροσβέσεις-Χειρόφρενα

Από 60Ε !

Learn more

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Ζώνες 4 - 6 σημείων σε χρώμα

κόκκινο-μπλέ-μαύρο

Από 125Ε !

Learn more

SKODA FABIA S2000 N098

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

ΑΠΟ ΤΟ AUTOPANORAMA RACING SHOP

Για Ράλλυ-Ιστορικά Ράλλυ-Αναβάσεις-Πίστα-Χρονομερτημένα 

Από 350 Ε

Learn more

Εφευρέσεις - Ανακαλύψεις

Στο κοντινό μέλλον μπορεί να υπάρχουν ενεργειακοί δρόμοι!

Image
Έτσι ένας αυτοκινητόδρομος μετέσσερις λωρίδες και μήκος ένα μίλι θα μπορεί να τροφοδοτήσει με ρεύμα γύρω στα 500 σπίτια!!
Βραβεύτηκε με το ποσό των 100.000 δολαρίων από το υπουργείο μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών η πρωτοποριακή κατασκευή του ηλιακού δρόμου της Solar Roadways, εφεύρεση του Scott Brusaw. Κάθε πάνελ του οδοστρώματος θα μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια της τάξης των 7.6 κιλοβατωρών κάθε μέρα. Έτσι ένας αυτοκινητόδρομος με .....

τέσσερις λωρίδες και μήκος ένα μίλι θα μπορεί να τροφοδοτήσει με ρεύμα γύρω στα 500 σπίτια. Παράλληλα, μπορεί να φωτίζεται με φωτισμό LED και να δημιουργεί τις γραμμές κυκλοφορίες.

Σε εξέλιξη είναι και η μελέτη που θα παράγει θερμότητα η οποία θα μπορεί να λιώνει το πάγο και το χιόνι σε περίπτωση χιονόπτωσης και θα επιτρέπει στο δρόμο να παραμένει προσβάσιμος. Τα πάνελ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δρόμους και σε χώρους στάθμευσης, είναι φιλικά προς το περιβάλλον αφού καταργείται η άσφαλτος και τα χημικά συστατικά της και παράγεται ανανεώσιμη ενέργεια για τα σπίτια.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι το κάθε πάνελ οδοστρώματος στοιχίζει περίπου 6.900 δολάρια (περίπου 4.700 ευρώ) και θα πρέπει να ελεγχθεί κατά πόσο θα μπορεί να γίνει απόσβεση του ποσού αυτού.

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο επίσιμο site Solar Roadways:http://www.solarroadways.com/main.html

Σχετικα με μας

Το AUTOPANORAMA.GR δημιουργήθηκε το 2007 ως ιστότοπος ενημέρωσης για τον κόσμο του αυτοκινήτου. Σήμερα είναι στην ευχάριστη θέση να είναι και ένας δικτυακός τόπος όπου ο χρήστης του να μπορεί να αγοράσει στο νέο Ε-SHOP αλλά και να ενημερωθεί παράλληλα για προϊόντα που αφορούν το χώρο του αυτοκινήτου, μαζί και με την ειδική προέκτασή του, που είναι η αποκλειστική διάθεση προϊόντων για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Χαρτης

Επικοινωνηστε μαζι μας

sample +30 2310811965

 +30 6939405054

              ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΗΤΣΟΓΛΟΥ

              ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

sample info@autopanorama.gr

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ:

              00420721561983

              IOANNIS SARITSOGLOU 

              TOVACOV CESKA REPUBLIKA

 

Facebook Page