ο κόσμος του αυτοκινήτου στο Internet
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Τιμόνια-Καθίσματα-Ζώνες-Πυροσβέσεις-Χειρόφρενα

Από 60Ε !

Learn more

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Ζώνες 4 - 6 σημείων σε χρώμα

κόκκινο-μπλέ-μαύρο

Από 125Ε !

Learn more

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

ΑΠΟ ΤΟ AUTOPANORAMA RACING SHOP

Για Ράλλυ-Ιστορικά Ράλλυ-Αναβάσεις-Πίστα-Χρονομερτημένα 

Από 350 Ε

Learn more

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ 24/10/10! ΑΠΟ ΤΟ ΙΟΑΣ

Image
Στην δράση συμμετείχαν Πρόσκοποι από τη Χαλκίδα, τη Ν. Αρτάκη και των Μεσσαπίων απο το ΙΟΑΣ!
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» υλοποίησε με επιτυχία οικολογική – πολιτιστική παρέμβαση στον Οδικό Άξονα Χαλκίδας – Μεσσαπίων την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11.00 – 13.30 μ.μ. Η παρέμβαση αυτή που έγινε για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, ενώ αποτελεί μια καινοτομική ενέργεια του Ινστιτούτου στο πλαίσιο του «Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Νέων – ΓΓΝΓ 2010 (Β’ κύκλος), με θέμα: Προετοιμάζω το Δρόμο με Ασφάλεια». ..

Συντονίστρια της δράσης ήταν η κα. Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου, ενώ την οργάνωση του εγχειρήματος ανέλαβε ο κ. Γιώργος Σκαρβέλης, Σύμβουλος Επιμόρφωσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Πολύτιμη ήταν η συμβολή της Τροχαίας Χαλκίδας για την ασφάλεια των συμμετεχόντων σε όλη τη διαδρομή καθώς και η υποστήριξη του Δήμου Χαλκίδας για τη μετακίνηση τους με δημοτικό λεωφορείο.

 

Στην δράση συμμετείχαν Πρόσκοποι από τη Χαλκίδα, τη Ν. Αρτάκη και των Μεσσαπίων υπό την εποπτεία του Περιφερειακού Εφόρου Ευβοίας, κου. Δ. Καψούλη, Μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ερυθρού Σταυρού Χαλκίδας, υπό την εποπτεία της Αρχηγού τους κας. Δ. Βασιλειάδη, καθώς και προσωπικό και εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. του Νομού Ευβοίας.

 

Image
να μη πετούν απορρίμματα από τα αυτοκίνητά τους!
Σκοπός της δράσης ήταν οι συμμετέχοντες : 1) Να προβούν σε καθαρισμό των πρανών του δρόμου, δίνοντας το παράδειγμα στους διερχόμενους οδηγούς να μη πετούν απορρίμματα από τα αυτοκίνητά τους, 2) Να διανείμουν υλικό του Ινστιτούτου για την Ασφαλή Οδήγηση, σε καταστήματα, καφετέριες, πεζούς καθώς και σε διερχόμενους οδηγούς και 3) Να επισημάνουν και να καταγράψουν ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ του Οδικού Άξονα Χαλκίδας - Ψαχνών και να τα θέσουν μετά υπ' όψιν των αρμοδίων Αρχών (Ο.Τ.Α.-Τροχαία κλπ.)

 

Σημεία συγκέντρωσης των συμμετεχόντων (αφετηρίες) ήταν : Το parking του «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» στη Λιανή Άμμο, η  Πλατεία της Νέας Αρτάκης και το Δημαρχείο του Δήμου Μεσσαπίων.

Οι συμμετέχοντες διέτρεξαν σε 4 Ομάδες τον Οδικό Άξονα Χαλκίδας - Μεσσαπίων, αφού εφοδιάστηκαν με τον κατάλληλο εξοπλισμό (ειδικά ανακλαστικά γιλέκα, πλαστικά γάντια, πλαστικές σακούλες απορριμμάτων, νερό και ενημερωτικό υλικό).  Συγκεκριμένα, οι Χαλκιδείς εθελοντές σχημάτισαν 2 Ομάδες. Η πρώτη Ομάδα διέτρεξε τη μισή απόσταση από τη Χαλκίδα προς τη  Ν. Αρτάκη. Η δεύτερη Ομάδα μεταφέρθηκε στη Ν. Αρτάκη και διέτρεξε την μισή απόσταση προς τη Χαλκίδα. Ακολούθως, όλοι επέστρεψαν στη Χαλκίδα.

 

Image
Οι συμμετέχοντες διέτρεξαν σε 4 Ομάδες τον Οδικό Άξονα Χαλκίδας - Μεσσαπίων,
Οι εθελοντές από τη Ν. Αρτάκη διέτρεξαν τη μισή απόσταση από την Ν. Αρτάκη προς τις Μεσσαπίες, ενώ  οι εθελοντές από τις Μεσσαπίες διέτρεξαν τη μισή απόσταση από τις Μεσσαπίες προς την Ν. Αρτάκη. Ακολούθως, όλες οι ομάδες επέστρεψαν πίσω στην έδρα τους. Την εκδήλωση κατέγραψε ο τηλεοπτικός σταθμός "SPACE TV" και πραγματοποίησε ρεπορτάζ ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΣΚΑΪ».

 

Σε μια απόσταση 15 χλμ. οι εθελοντές κατέγραψαν πλέον των 20 σημείων επικινδυνότητας τα οποία θα συμπεριληφθούν σε ειδικό «τεύχος αυτοψιών επικίνδυνων σημείων οδικού δικτύου» συνοδευόμενο από φωτογραφικό υλικό για κάθε περίπτωση. Το εν λόγω τεύχος θα επιδοθεί στις αρμόδιες Αρχές.

Image
Στην δράση συμμετείχαν Πρόσκοποι από τη Χαλκίδα, τη Ν. Αρτάκη και των Μεσσαπίων
Μεγάλη ήταν η απήχηση της ενέργειας για τους κατοίκους της περιοχής και τους διερχόμενους οδηγούς. Επισημαίνεται ότι η ρίψη αντικειμένων τιμωρείται με το ποσό των 200,00 ευρώ από το νόμο και 10 ημέρες αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας. Ενώ, αν τα αντικείμενα κάνουν το οδόστρωμα ολισθηρό το πρόστιμο αγγίζει τα 400,00 ευρώ.

 

*      ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ/ΕΚΦΩΝΗΘΕΙ

 

 

Περισσότερες πληροφορίες: κα Δάφνη Στροπωνιάτη, τηλ.: 210-8620150, κιν.: 6984-111204

Σχετικα με μας

Το AUTOPANORAMA.GR δημιουργήθηκε το 2007 ως ιστότοπος ενημέρωσης για τον κόσμο του αυτοκινήτου. Σήμερα είναι στην ευχάριστη θέση να είναι και ένας δικτυακός τόπος όπου ο χρήστης του να μπορεί να αγοράσει στο νέο Ε-SHOP αλλά και να ενημερωθεί παράλληλα για προϊόντα που αφορούν το χώρο του αυτοκινήτου, μαζί και με την ειδική προέκτασή του, που είναι η αποκλειστική διάθεση προϊόντων για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Χαρτης

Επικοινωνηστε μαζι μας

sample +30 2310811965

 +30 6939405054

              ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΗΤΣΟΓΛΟΥ

              ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

sample info@autopanorama.gr

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ:

              00420721561983

              IOANNIS SARITSOGLOU 

              TOVACOV CESKA REPUBLIKA

 

Facebook Page