ο κόσμος του αυτοκινήτου στο Internet
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Τιμόνια-Καθίσματα-Ζώνες-Πυροσβέσεις-Χειρόφρενα

Από 60Ε !

Learn more

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Ζώνες 4 - 6 σημείων σε χρώμα

κόκκινο-μπλέ-μαύρο

Από 125Ε !

Learn more

SKODA FABIA S2000 N098

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

ΑΠΟ ΤΟ AUTOPANORAMA RACING SHOP

Για Ράλλυ-Ιστορικά Ράλλυ-Αναβάσεις-Πίστα-Χρονομερτημένα 

Από 350 Ε

Learn more

To European Transport Safety Council- ETSC και το ΙΟΑΣ μαζί!

Image
Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE!
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (EuropeanTransportSafetyCouncil-ETSC) πραγματοποίησεστις Βρυξέλλες την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE (ActionsforVulnerable, Elderly, NovicedriversandroadUsersinEurope)

Το πρόγραμμα, αποτελεί πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ.καιδιανύει το 3ο έτος υλοποίησηςτου. Στα πλαίσια του προγράμματος έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα και σε άλλεςευρωπαϊκές χώρες Κέντρα Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια (Networks&EducationforSafetyandTraffic - NESTs). Τα NESTsυλοποιούνπρογράμματαεκπαίδευσης και επιμόρφωσης σε σχέση με την Οδική Ασφάλεια μέσα από βιωματικές δραστηριότητεςκαι τη χρήση προηγμένων προσομοιωτών. Στο πρόγραμμα, το οποίο συν-χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Ενέργειας), μεγάλους υποστηρικτέςOlympusKeyMed (διεθνής εταιρεία παραγωγής ιατρικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας) και DiageoHellas(διεθνής εταιρεία παραγωγής και διάθεσης αλκοολούχων ποτών), αλλά καιτην υποστήριξη της Εθνικής Ασφαλιστικής και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», συμμετέχουν συνολικά 13 φορείς από 9 χώρες της Ε.Ε. (Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία).

 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ηΕκπρόσωπος της Διεύθυνσης Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DG MOVE) και ειδική σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, κ. SusanneLindahl, συνεχάρη το ΙΟΑΣ για την πρωτοβουλία του και την επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος. Τόνισε επίσης κατά την ομιλία της πως ο στόχος των κρατών-μελών είναι να μειώσουν τα τροχαία κατά 50% μέχρι το 2020 και να τα μηδενίσουν μέχρι το 2050. Σε τέτοιους φιλόδοξους στόχους,πρωτοβουλίες όπως το έργο AVENUE και η διάδοση των NEST θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.

 

Επισημαίνοντας πως το πρόγραμμα AVENUEείναι εξέχουσας σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο AntonioAvenoso, ExecutiveDirector του EuropeanTransportSafetyCouncil (ETSC)ανέφερε τους λόγους για τους οποίους η πρωτοβουλία – πρόταση του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» έχει την υποστήριξη του ETSC. Δήλωσε ότι το AVENUE είναι ένα πρόγραμμα με εξαιρετική προοπτική που θα αφήσει σημαντική τεχνογνωσία στους Ευρωπαίους Εταίρους καιοι θετικές επιδράσεις του στην κοινωνία είναιήδηπολλαπλές. Πρόκειται για συνεργασία και από κοινού ανάληψη ευθύνης στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας στην καλύτερη της έκφανση.

 

HΠρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και συντονίστρια του προγράμματος κυρία Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνάανέφερε πως το μοντέλο που αναπτύχθηκε μέσα από το πρόγραμμα AVENUE αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να γίνει μέρος της διαδικασίας εκπαίδευσης για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης όπως συνέβη σε χώρες όπως η Ισλανδία με θεαματικά αποτελέσματα στη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων. Το νέο σύστημα πιστοποίησης ISO 39001 αποτελεί επίσης εξαιρετική ευκαιρία βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας και τα πρότυπα Κέντρα Αναφοράς βέλτιστη πρακτική εφαρμογής στο πρώτο στάδιο της πιστοποίησης κατά ISO 39001.

 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση της δραστηριότηταςτων ευρωπαίων εταίρων από την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Πολωνία κ.α. όπου μέσω του προγράμματος έχουνε δημιουργηθεί Κέντρα Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια (NESTs).Τα Πρότυπα Κέντρα Οδικής Ασφάλειας για την Ελλάδα (Εθνικό, Τοπικό και Κινητή Μονάδα) έχουνδημιουργηθεί στην Αθήνα και στο Πανεπιστήμιου Πατρών για την Δυτική Ελλάδα,ενώ υπάρχει και η Κινητή Μονάδα που εξυπηρετεί δράσεις σε όλη τη χώρα.

 

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο Καθηγητής κος GunterZimmermeyer, Aντιπρόεδρος του Γερμανικού Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας (DVW-Deutsche VerkehrWacht)δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα αποτελέσματα και τόνισε ότι οι εταίροι του προγράμματος μοιράζονται τα ίδια θέματα,τις ίδιες προκλήσεις, τις ίδιες ανησυχίες και το ίδιο όραμα με τον Oργανισμό του, που σημειωτέον έχει κλείσει 90 χρόνια ζωής. Η ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας, βέλτιστων πρακτικών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεσηγια να μεγιστοποιηθούν και να επιταχυνθούν τα αποτελέσματα.

 

Σε μία περίοδο που η Ελλάδα βάλλεται από πλήθος προβλημάτων, το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» εντείνει τις προσπάθειες του για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων και την προστασία της ζωής στους δρόμους της χώρας μας αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης των συμπολιτών μας.

 

Περισσότερες πληροφορίες www.avenuefortrafficsafety.eu, www.ioas.gr

τηλ.: 210-8620150, 6984-111206, 6984-111205, info@ioas.gr

 

Σχετικά με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

 

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» www.ioas.gr ιδρύθηκε το Μάιο 2005 από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, επιχειρηματικούς φορείς, Ελεγκτική Εταιρεία και φυσικά πρόσωπα και αποτελεί ενεργό Μέλος του ETSC και Συμβουλευτικό Όργανο του ΟΗΕ. Κύριος σκοπός του Ινστιτούτου είναι η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και εκπαίδευση, στοχεύοντας κατ' εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

 

Αιτία για την ίδρυση του Ινστιτούτου είναι το γεγονός ότι έχουμε τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη στα τροχαία ατυχήματα τα οποία αποτελούν δυστυχώς και την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους στην Ελλάδα. Αφορμή για την ίδρυσή του αποτέλεσε η τραγική, άδικη απώλεια του Πάνου Μυλωνά, φοιτητή Μηχανολόγου Μηχανικού, ενός ταλαντούχου νέου με εξαίρετο ήθος, πολλά υποσχόμενου στο χώρο της τεχνολογίας και της δημοσιογραφίας.

 

Περισσότερες πληροφορίες: τηλ.: 210-8620150, www.ioas.gr, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σχετικά με το ETSC

Το E.T.S.C. (www.etsc.eu) είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις Βρυξέλλες που προωθεί την επιστημονικά τεκμηριωμένη αντιμετώπιση της Οδικής Ασφάλειας με στόχο τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων στην Ευρώπη.   Συγκεντρώνει 46 εθνικούς και παγκόσμιους εταίρους, ανάμεσα τους και το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους τομείς των μεταφορών και της ασφάλειας

 

Σχετικα με μας

Το AUTOPANORAMA.GR δημιουργήθηκε το 2007 ως ιστότοπος ενημέρωσης για τον κόσμο του αυτοκινήτου. Σήμερα είναι στην ευχάριστη θέση να είναι και ένας δικτυακός τόπος όπου ο χρήστης του να μπορεί να αγοράσει στο νέο Ε-SHOP αλλά και να ενημερωθεί παράλληλα για προϊόντα που αφορούν το χώρο του αυτοκινήτου, μαζί και με την ειδική προέκτασή του, που είναι η αποκλειστική διάθεση προϊόντων για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Χαρτης

Επικοινωνηστε μαζι μας

sample +30 2310811965

 +30 6939405054

              ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΗΤΣΟΓΛΟΥ

              ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

sample info@autopanorama.gr

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ:

              00420721561983

              IOANNIS SARITSOGLOU 

              TOVACOV CESKA REPUBLIKA

 

Facebook Page