ο κόσμος του αυτοκινήτου στο Internet
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Τιμόνια-Καθίσματα-Ζώνες-Πυροσβέσεις-Χειρόφρενα

Από 60Ε !

Learn more

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Ζώνες 4 - 6 σημείων σε χρώμα

κόκκινο-μπλέ-μαύρο

Από 125Ε !

Learn more

SKODA FABIA S2000 N098

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

ΑΠΟ ΤΟ AUTOPANORAMA RACING SHOP

Για Ράλλυ-Ιστορικά Ράλλυ-Αναβάσεις-Πίστα-Χρονομερτημένα 

Από 350 Ε

Learn more

Ο νέος αερόσακος πεζών του Volvo V40

Image
Ο Νέος πρωτοποριακός αερόσακος πεζών του Volvo V40
Μία μοναδική καινοτομία από τη Volvo στο νέο V40 που έρχεται στη χώρα μας τον Ιούλιο. Πρόκειται για τον αερόσακο πεζού που αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού του νέου μοντέλου της μάρκας. Το σύστημα Pedestrian Airbag Technology περιλαμβάνει προηγμένη τεχνολογία, επτά αισθητήρες κι ένα αερόσακο που ανοίγει στη περιοχή του παρμπρίζ και είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται! Στην Ευρώπη, το 14% των θανάσιμων τραυματισμών σε τροχαία δυστυχήματα αφορούν πεζούς ενώ.....

πολύ μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των τραυματιών. Το πλέον ευαίσθητο σημείο είναι το κεφάλι που συνήθως προσκρούει στα σκληρά τμήματα που βρίσκονται κάτω από το καπό και στο κάτω μέρος του παρμπρίζ. Με γνώμονα τα παραπάνω, η Volvo άρχισε να δουλεύει πάνω στη συγκεκριμένη λύση που ανακοινώθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου που έγινε στη Γενεύη και πλέον αποκτά έμπρακτη εφαρμογή. Πως λειτουργεί όμως αυτό το σύστημα; Επτά αισθητήρες είναι τοποθετημένοι στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου και μεταδίδουν σήματα σε μία κεντρική μονάδα ελέγχου. Όταν το όχημα έρχεται σε επαφή με κάποιο αντικείμενο, τα σήματα μεταβάλλονται. Η μονάδα ελέγχου τα αξιολογεί και εφόσον διαγνώσει πως αντιστοιχούν σε ανθρώπινο πόδι, αυτόματα ανοίγει ο αερόσακος πεζού. Οι μεντεσέδες του καπό είναι εφοδιασμένοι με πυροτεχνικούς μηχανισμούς, που όταν το σύστημα ενεργοποιηθεί, τραβούν μία περόνη και απελευθερώνουν του πίσω τμήμα πλαισίου του καπό. Ταυτόχρονα ενεργοποιείται και ο αερόσακος που βρίσκεται κάτω από το καπό και μπροστά στη βάση του παρμπρίζ κι αρχίζει να γεμίζει με αέριο. Καθώς φουσκώνει, ανασηκώνει το καπό που ανυψώνεται κατά δέκα εκατοστά.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=OMepziOQG4M]

Το επιπλέον κενό που δημιουργείται, προσφέρει στο καπό το χώρο που χρειάζεται για να παραμορφωθεί απορροφώντας ενέργεια σε περίπτωση που πέσει πάνω του ένας πεζός. Όσο για τον αερόσακο, έχει σχήμα αντεστραμμένου «Π» και αποτελείται από ένα σάκο και μία υβριδική γεννήτρια αερίου. Κατά την ενεργοποίησή του, ο σάκος γεμίζει με αέριο μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου! Όταν έχει φουσκώσει πλήρως, καλύπτει ολόκληρη την εσοχή των υαλοκαθαριστήρων, το ένα τρίτο του παρμπρίζ και των κατώτερο τμήμα των μπροστινών κολώνων. Η όλη διαδικασία, διαρκεί μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου. Το σύστημα λειτουργεί σε ταχύτητες 20-50 χιλιομέτρων την ώρα, άλλωστε το 75% των ατυχημάτων με πεζούς, γίνεται με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 40.

ImageImageImage

Image 

 

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr/

Σχετικα με μας

Το AUTOPANORAMA.GR δημιουργήθηκε το 2007 ως ιστότοπος ενημέρωσης για τον κόσμο του αυτοκινήτου. Σήμερα είναι στην ευχάριστη θέση να είναι και ένας δικτυακός τόπος όπου ο χρήστης του να μπορεί να αγοράσει στο νέο Ε-SHOP αλλά και να ενημερωθεί παράλληλα για προϊόντα που αφορούν το χώρο του αυτοκινήτου, μαζί και με την ειδική προέκτασή του, που είναι η αποκλειστική διάθεση προϊόντων για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Χαρτης

Επικοινωνηστε μαζι μας

sample +30 2310811965

 +30 6939405054

              ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΗΤΣΟΓΛΟΥ

              ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

sample info@autopanorama.gr

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ:

              00420721561983

              IOANNIS SARITSOGLOU 

              TOVACOV CESKA REPUBLIKA

 

Facebook Page