ο κόσμος του αυτοκινήτου στο Internet
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Τιμόνια-Καθίσματα-Ζώνες-Πυροσβέσεις-Χειρόφρενα

Από 60Ε !

Learn more

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Ζώνες 4 - 6 σημείων σε χρώμα

κόκκινο-μπλέ-μαύρο

Από 125Ε !

Learn more

SKODA FABIA S2000 N098

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

ΑΠΟ ΤΟ AUTOPANORAMA RACING SHOP

Για Ράλλυ-Ιστορικά Ράλλυ-Αναβάσεις-Πίστα-Χρονομερτημένα 

Από 350 Ε

Learn more

Περιφερειακή εκπαιδευτική δράση οδικής ασφάλειας από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»!

Image
οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν σε απόλυτο βαθμό την αξία και τη σημαντικότητα της ζώνης ασφαλείας
Μια ακόμη σημαντική περιφερειακή δράση εκπαίδευσης οδικής ασφάλειας από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας της Τροχαίας που συντελείται τα τελευταία 7 χρόνια από την τοπική Διοίκηση Τροχαίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά την πρόσκληση του Διοικητή της Τροχαίας Ζακύνθου προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές και οι πολίτες του νησιού με βιωματικό τρόπο για την πρόληψη και μείωση των τροχαίων συμβάντων...

ImageΑυτή ήταν η 1η φορά που όλος ο νέος εξοπλισμός (προσομοιωτής ανατροπής, προσομοιωτής πρόσκρουσης, εκπαιδευτικός προσομοιωτής οδήγησης) της κινητής μονάδας που απέκτησε το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE (Actions for Vulnerable, Elderly Novice Drivers and Road Users in Europe) for Traffic Safety λειτούργησε μαζικά για την πραγματοποίηση εκπαίδευσης σε περιοχή της Ελλάδας.

 

Μέσα στις 2 ημέρες που τα στελέχη του Ινστιτούτου βρέθηκαν στη Ζάκυνθο, πάνω από 1.200 παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου και 300 ενήλικοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να εκπαιδευτούν βιώνοντας τους κινδύνους και τις δυσκολίες που μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει όταν κινείται στο δρόμο, καθιστώντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση μία από τις πιο μαζικές που έχουν πραγματοποιηθεί πανευρωπαϊκά, μέσα στο τελευταίο έτος.

 

Το πρωί της Πέμπτης (1/12) και της Παρασκευής (2/12), μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ' όλο το νησί φιλοξενήθηκαν ανά ομάδες στο Μουσικό Γυμνάσιο Ζακύνθου, όπου πρώτα παρακολουθούσαν εισηγήσεις από το Διοικητή Τροχαίας Ζακύνθου Νεκτάριο Τσώλο και το συνεργάτη του Ι.Ο.ΑΣ. Ευγένιο Πετούμενο, ενώ ακολουθούσε σύντομο βίντεο της Τροχαίας Ζακύνθου που ως στόχο είχε την ευαισθητοποίηση των μαθητών. Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν σε απόλυτο βαθμό την αξία και τη σημαντικότητα της ζώνης ασφαλείας, τις δυσκολίες και τη δυσφορία που μπορεί να προκαλέσει ένα τροχαίο συμβάν, καθώς και να εκπαιδευτούν πάνω στη σωστή κυκλοφορία με τις συμβουλές της εθελόντριας του Ι.Ο.ΑΣ., Δημοσιογράφου Αυτοκινήτου, Ελένης Λυκίσα.

 

Την Παρασκευή το απόγευμα στους ίδιους χώρους φιλοξενήθηκε η τοπική ηγεσία της Ζακύνθου και πλήθος γονέων και κηδεμόνων σε μια εκδήλωση που περιελάμβανε από ομιλίες και εισηγήσεις ειδικών πάνω σε ζητήματα οδικής ασφάλειας.

 

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Συγκοινωνιολόγος - Μέλος Δ.Σ. του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» κ. Άγγελος Ρουχωτάς, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέδειξε τη σημασία και τους στόχους του έργου του Ινστιτούτου και μέσω προβολών βίντεο, τους πολλούς κινδύνους που «κρύβονται» σε κάθε σημείο των ελληνικών δρόμων, κυρίως εξαιτίας των παραβατικών συμπεριφορών από πολλούς οδηγούς. Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες του εξοπλισμού εκπαίδευσης του Ι.Ο.ΑΣ., ενώ ακολούθησε και βιωματική εμπειρία για την καλύτερη δυνατή κατανόηση της λειτουργίας και χρησιμότητας των προσομοιωτών καθώς και τους κινδύνους των τροχαίων συμβάντων.

 

Η εκδήλωση συντονίστηκε και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Διοικητή της Τροχαίας Ζακύνθου, Νεκτάριο Τσώλο ο οποίος με ενθουσιασμό και ουσιαστικό ενδιαφέρον κατέβαλλε κάθε προσπάθεια, ώστε κανένας από τους μαθητές του νησιού να μη λείψει από την ενημέρωση. Η μαζική συμμετοχή όλων των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου δε θα είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς την πολύτιμη συνεισφορά των ανθρώπων της Τροχαίας Ζακύνθου, οι οποίοι βοήθησαν σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και της προετοιμασίας ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη από την οργάνωση της εκδήλωσης, που συσπείρωσε όλους τους φορείς της περιοχής.

 

→   Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

στο 210-8620150 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Σχετικά με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» www.ioas.gr ιδρύθηκε το Μάιο 2005 από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, επιχειρηματικούς φορείς, Ελεγκτική Εταιρεία και φυσικά πρόσωπα. Κύριος σκοπός του Ινστιτούτου είναι η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και εκπαίδευση, στοχεύοντας κατ' εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Αιτία για την ίδρυση του Ινστιτούτου είναι το γεγονός ότι έχουμε τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη στα τροχαία ατυχήματα τα οποία αποτελούν δυστυχώς και την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους στην Ελλάδα. Αφορμή για την ίδρυσή του αποτέλεσε η τραγική, άδικη απώλεια του Πάνου Μυλωνά, φοιτητή Μηχανολόγου Μηχανικού, ενός ταλαντούχου νέου με εξαίρετο ήθος, πολλά υποσχόμενου στο χώρο της τεχνολογίας και της δημοσιογραφίας.

Σχετικα με μας

Το AUTOPANORAMA.GR δημιουργήθηκε το 2007 ως ιστότοπος ενημέρωσης για τον κόσμο του αυτοκινήτου. Σήμερα είναι στην ευχάριστη θέση να είναι και ένας δικτυακός τόπος όπου ο χρήστης του να μπορεί να αγοράσει στο νέο Ε-SHOP αλλά και να ενημερωθεί παράλληλα για προϊόντα που αφορούν το χώρο του αυτοκινήτου, μαζί και με την ειδική προέκτασή του, που είναι η αποκλειστική διάθεση προϊόντων για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Χαρτης

Επικοινωνηστε μαζι μας

sample +30 2310811965

 +30 6939405054

              ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΗΤΣΟΓΛΟΥ

              ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

sample info@autopanorama.gr

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ:

              00420721561983

              IOANNIS SARITSOGLOU 

              TOVACOV CESKA REPUBLIKA

 

Facebook Page