ο κόσμος του αυτοκινήτου στο Internet
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Τιμόνια-Καθίσματα-Ζώνες-Πυροσβέσεις-Χειρόφρενα

Από 60Ε !

Learn more

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Ζώνες 4 - 6 σημείων σε χρώμα

κόκκινο-μπλέ-μαύρο

Από 125Ε !

Learn more

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

ΑΠΟ ΤΟ AUTOPANORAMA RACING SHOP

Για Ράλλυ-Ιστορικά Ράλλυ-Αναβάσεις-Πίστα-Χρονομερτημένα 

Από 350 Ε

Learn more

Ξένοι Αγώνες

Τραγωδία στο IRC Barum rally Zlin

Image
Δυστυχώς τραγωδία στο IRC Barum rally Zlin
ΚΕΙΜΕΝΟ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΗΤΣΟΓΛΟΥ    ΦΩΤΟ: E-WRC

Ήμερες πένθους για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε όλη την Ευρώπη και μεγάλες εξελίξεις!. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά οι αγώνες ράλλυ θρηνούν έναν ακόμα νεκρό άτυχο Θεατή και έναν πολύτραυματια, στον τελευταίο αγώνα του IRC Barum rally Zlin. Στον μεγαλύτερο αγώνα ράλλυ της Τσεχίας και έναν από τους πιο γνωστούς αλλά και από πλευράς θεατών πολυπληθείς αγώνα ράλλυ, η τραγωδία ήρθε την Κυριακή και τελευταία ημέρα του αγώνα, δυο ειδικές πριν από το τέλος ! Το αγωνιστικό με το νούμερο 32 Subaru Impreza Sti WRX ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε στους θεατές με αποτέλεσμα,.......

έναν άτυχο νεαρό θεατή νεκρό και έναν τραυματία. Ο άτυχος νεαρός θεατής κάθονταν σε κάποιο μικρό δέντρο και ενώ όλοι άλλοι θεατές κατάφεραν να απομακρυνθούν, ο άτυχος θεατής  δεν πρόλαβε να φύγει από το σημείο με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του. Ο αγώνας αμέσως διεκόπη και στο σημείο του ατυχήματος έφτασε αμέσως ασθενοφόρο του αγώνα αλλά ήταν πλέον αργά για τον άτυχο θεατή. Στην συνεχεία δόθηκαν η πρώτες βοήθειες στον άλλον τραυματία θεατή και οι πληροφορίες μας λένε ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο της ζωής του.

Ως autopanorama ήμασταν στο αγώνα και τις τρεις ημέρες .Στα τρία διαφορετικά σημεία που πήγαμε για να δούμε τον αγώνα μπορώ να πω ότι τα μετρά της οργάνωσης ήταν παρά πολύ αυστηρά, κριτές και ενδιάμεσοι υπήρχαν σε όλα τα σημεία και μάλιστα πολύ αυστηροί!. Το Barum Czech rally Zlin είναι  αγώνας που μαζεύει πολύ μεγάλο αριθμό από θεατές και είναι πολύ δύσκολο να ελενχθούν ,όλα τα σημεία του αγώνα όπως είναι φυσικό στον καλύτερο βαθμό από την οργάνωση . Όπως φαίνεται και στο video του δυστυχήματος:http://www.youtube.com/watch?v=FB341FheSA8 οι θεατές κάθονται σε κάποιο αρχικά σωστό σημείο, αν όμως δούμε καλυτέρα το video θα δούμε ότι είναι παρά πολύ κοντά στον δρόμο χωρίς να είναι σε κάποιο ύψωμα, παρόλα αυτά όμως υπάρχει χώρος διαφυγής και ας είναι το σημείο, μετά από μια μικρή εναλλαγή του δρόμου ! Ο άτυχος νεαρός θεατής δυστυχώς δεν πρόλαβε να φύγει από την πορεία του αγωνιστικού όπως οι άλλοι θεατές που ήταν στο σημείο.

Όλα τα παραπάνω ήθελα να τα γράψω ,για το γεγονός ότι στην φετινή χρονιά είναι το όγδοο περιστατικό ατυχήματος ,συνολικά φυσικά που δεν αφορά μόνο θεατές, αλλά συνολικά ατυχήματα αγωνιστικών ράλλυ κάτι που δεν είχαμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια με τόση ένταση και πληθώρα περιστατικών που πραγματικά θλίβουν τον κόσμο των αγώνων ράλλυ σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, μιας που οι άτυχες στιγμές αυτές δυστυχώς έλαβαν μέρος σε Γάλλια, Βέλγιο, Τσεχία, Σερβία, Σλοβακία, Ιταλία. Γεγονότα που θα πρέπει όλους να μας κάνουν να σκεφτούμε ως Θεατές , ως αγωνιζόμενοι και ως οργάνωση για το μέλλον των αγώνων ραλλυ από όποια πλευρά είμαστε την κάθε στιγμή σε κάποιον αγώνα Ράλλυ.

Στις ειδήσεις της τελευταίας στιγμής είναι ότι στην Τσεχία που φέτος είχε τρία περιστατικά, που αφορούσαν δυστυχώς την απώλεια, δυο συνοδηγών αγώνων ραλλυ και ενός θεατή. Μόλις χθες πηρέ απόφαση η ομοσπονδία της χώρας έκτακτος να αλλάξει κάποιους κανονισμούς όπως : το να πάρει κάποιος κανονική αγωνιστική άδεια για ράλλυ θα πρέπει πλέον να κάνει επιπλέον περισσότερους μικρούς αγώνες πριν, όπου και θα ελέγχεται η απόδοση και η συνολική συμπεριφορά του, σε όλους τους αγώνες θα κοπούν τα πολύ γρήγορα κομμάτια με τα ανάλογα skein και οι θεατές πλέον θα κάθονται ακόμα ποιο μακριά από τον δρόμο. Στην Γάλλια που θρηνεί φέτος δυο θεατές ο Υπουργός αθλητισμού ζήτησε πλήρη, Έλεγχο σε όλα τα μέτρα ασφαλείας για τους αγώνες στην χώρα.

Δυστυχώς με τον ποιο τραγικό τρόπο για ακόμα μια φορά . Τα γεγονότα αυτά μας κάνουν να θλιβόμαστε βαθειά ως συναθλητές και ως θεατές του μηχανοκινήτου αθλητισμού βάζοντας μας, σε σοβαρές σκέψεις που αφορούν στην γενική ασφάλεια των αγώνων σε όλα τα επίπεδα. Τα ποιο θερμά μας συλλυπητήρια ως Autopanorama.gr στις οικογένειες ,συγγενείς και φίλους των αδικοχαμένων οδηγών, συνοδηγών, θεατών, και κριτών .

Σχετικα με μας

Το AUTOPANORAMA.GR δημιουργήθηκε το 2007 ως ιστότοπος ενημέρωσης για τον κόσμο του αυτοκινήτου. Σήμερα είναι στην ευχάριστη θέση να είναι και ένας δικτυακός τόπος όπου ο χρήστης του να μπορεί να αγοράσει στο νέο Ε-SHOP αλλά και να ενημερωθεί παράλληλα για προϊόντα που αφορούν το χώρο του αυτοκινήτου, μαζί και με την ειδική προέκτασή του, που είναι η αποκλειστική διάθεση προϊόντων για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Χαρτης

Επικοινωνηστε μαζι μας

sample +30 2310811965

 +30 6939405054

              ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΗΤΣΟΓΛΟΥ

              ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

sample info@autopanorama.gr

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ:

              00420721561983

              IOANNIS SARITSOGLOU 

              TOVACOV CESKA REPUBLIKA

 

Facebook Page