ο κόσμος του αυτοκινήτου στο Internet
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Τιμόνια-Καθίσματα-Ζώνες-Πυροσβέσεις-Χειρόφρενα

Από 60Ε !

Learn more

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Ζώνες 4 - 6 σημείων σε χρώμα

κόκκινο-μπλέ-μαύρο

Από 125Ε !

Learn more

SKODA FABIA S2000 N098

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

ΑΠΟ ΤΟ AUTOPANORAMA RACING SHOP

Για Ράλλυ-Ιστορικά Ράλλυ-Αναβάσεις-Πίστα-Χρονομερτημένα 

Από 350 Ε

Learn more

Ελληνικοί Αγώνες

Ολοκληρώθηκε πρόωρα το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις - Νικητής ο Kajetanowicz!

2015-10-11 ΠΗΓΗ: zougla.gr

Πρόωρο τέλος είχε το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναπτύχθηκαν στις ειδικές διαδρομές λίγο πριν το 2ο πέρασμα οδήγησε τον αλυτάρχη του αγώνα, Νίκο Μανώλη, αρχικά να ακυρώσει την ειδική Κεφαλάρι 2 και στη συνέχεια και τις ειδικές SEAJETS Αθίκια 2 και Κλένια - Μυκήνες 2. Έτσι η τελική κατάταξη του αγώνα λαμβάνεται υπόψιν με τα αποτελέσματα που υπήρχαν στο τέλος της ειδικής διαδρομής No6, Ζήρεια. Νικητής λοιπόν του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2015

 

οι Kawetanowicz - Baran με το Ford Fiesta R5 οι οποίοι παράλληλα πανηγύρισαν και τον τίτλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (ERC) για το 2015. Οι νικητές βρήκαν σημαντική αντίσταση από τους διεκδικητές του τίτλου Breen - Martin με το Peugeot 208 T16 καθώς και από τους δικούς μας Αθανασσούλα - Ζακχαίο με το ολοκαίνουργιο Skoda Fabia R5 της Motorsport Italia. 

Προσπάθησε ο Breen αλλά ένα δικό του λάθος του στέρησε τη νίκη.
Προσπάθησε ο Breen αλλά ένα δικό του λάθος του στέρησε τη νίκη.Μάλιστα ο Αθανασσούλας κατάφερε στο τέλος της λασπωμένης 1ης ημέρας να κερδίσει τη νυχτερινή ειδική διαδρομή EKO Racing Κινέτα και να βρεθεί στην 1η θέση της γενικής κατάταξης. Η σημερινή 2η ημέρα ξεκίνησε με σχετική ηλιοφάνεια στην ειδική SEAJETS Αθίκια 1 στην οποία ο Kajetanowicz ήταν ταχύτερος κατά 15.7 δλ από τον Αθανασσούλα επιστρέφοντας στην κορυφή. 

Στην επόμενη όμως ειδική (Κλένια - Μυκήνες) είχαμε και πάλι αλλαγή στην κορυφή της κατάταξης με τον Breen να είναι αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, να ανεβαίνει στην 1η θέση και να ελπίζει να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. Μάλιστα ο Ιρλανδός κέρδισε και την επόμενη ειδική (Κεφαλάρι 1) αυξάνοντας τη διαφορά του στα 33.7 δλ. Πίσω του Kajetanowicz και Αθανασσούλας έδιναν μάχη για τη 2η θέση του βάθρου με τη μεταξύ τους διαφορά να βρίσκεται μόλις στα 2.7 δλ. Η συνέχεια του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις περιελάμβανε την εξαιρετική ειδική διαδρομή Ζήρεια. Εκεί ο Breen έκανε ένα παιδαριώδες λάθος και δεν ασφάλισε σωστά το καπό του 208 T16. Ως αποτέλεσμα το καπό άνοιξε, έσπασε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και του κόστισε 43.1 δλ τα οποία τον έριξαν στην 2η θέση.

Σε εκείνο το σημείο οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν και όπως γράψαμε στην αρχή του άρθρου πάρθηκε η απόφαση να ακυρωθεί το υπόλοιπο του αγώνα που περιελάμβανε τρεις ειδικές, τα δεύτερα περάσματα από τις SEAJETS Αθίκια, Κλένια - Μυκήνες και Κεφαλάρι. Έτσι μεγάλος νικητής είναι ο Kajetanowicz, στην 2η θέση ο Breen και στην 3η θέση του βάθρου ο Αθανασσούλας σημειώνοντας ένα ακόμα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Κατάφεραν να κερδίσουν ειδική διαδρομή, να ολοκληρώσουν πρώτοι στο τέλος της πρώτης ημέρας και να πονοκεφαλιάσουν τους αντιπάλους τους. Συγχαρητήρια για την επίδοση και την 3η θέση στους Αθανασσούλα - Ζακχαίο.
Κατάφεραν να κερδίσουν ειδική διαδρομή, να ολοκληρώσουν πρώτοι στο τέλος της πρώτης ημέρας και να πονοκεφαλιάσουν τους αντιπάλους τους. Συγχαρητήρια για την επίδοση και την 3η θέση στους Αθανασσούλα - Ζακχαίο.Στην 5η θέση της γενικής και πίσω από τον 4ο Tarabus με Skoda Fabia S2000 τερμάτισε ο Botka με το Mitsubishi Evo IX που ήταν και ο νικητής της κατηγορίας ERC2. Ο Ούγγρος υπερίσχυσε του Butvilas από την Λιθουανία με το Subaru Impreza WRX STI κατά 46.1 δλ. Τρίτος στην κατηγορία ήταν ο Λάμπρος Κύρκος με το Mitsubishi Evo IX που έχοντας χάσει σχεδόν 20 λεπτά στην 1η ειδική στη λάσπη δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καλύτερο.

Επόμενος αγώνας του ERC στην Ελβετία στις 30-31 Οκτωβρίου. 

Επιμέλεια : Μάνος Ράλλης

Σχετικα με μας

Το AUTOPANORAMA.GR δημιουργήθηκε το 2007 ως ιστότοπος ενημέρωσης για τον κόσμο του αυτοκινήτου. Σήμερα είναι στην ευχάριστη θέση να είναι και ένας δικτυακός τόπος όπου ο χρήστης του να μπορεί να αγοράσει στο νέο Ε-SHOP αλλά και να ενημερωθεί παράλληλα για προϊόντα που αφορούν το χώρο του αυτοκινήτου, μαζί και με την ειδική προέκτασή του, που είναι η αποκλειστική διάθεση προϊόντων για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Χαρτης

Επικοινωνηστε μαζι μας

sample +30 2310811965

 +30 6939405054

              ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΗΤΣΟΓΛΟΥ

              ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

sample info@autopanorama.gr

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ:

              00420721561983

              IOANNIS SARITSOGLOU 

              TOVACOV CESKA REPUBLIKA

 

Facebook Page