ο κόσμος του αυτοκινήτου στο Internet
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Τιμόνια-Καθίσματα-Ζώνες-Πυροσβέσεις-Χειρόφρενα

Από 60Ε !

Learn more

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Ζώνες 4 - 6 σημείων σε χρώμα

κόκκινο-μπλέ-μαύρο

Από 125Ε !

Learn more

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

ΑΠΟ ΤΟ AUTOPANORAMA RACING SHOP

Για Ράλλυ-Ιστορικά Ράλλυ-Αναβάσεις-Πίστα-Χρονομερτημένα 

Από 350 Ε

Learn more

Πτώση ρεκόρ 42,6% στις πωλήσεις ΙΧ

Image
Σόκ απο τα στοιχεία!! Πτώση ρεκόρ 42,6% κατέγραψαν οι πωλήσεις
Νέα πτώση ρεκόρ 42,6% κατέγραψαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Μάρτιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι δημιουργώντας πλέον έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τις εισαγωγικές εταιρείες αλλά και τις εμπορίες αυτοκινήτων οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία οδηγούνται σε αδιέξοδο. Ειδικότερα τον 3ο μήνα του 2012 πουλήθηκαν μόλις.......

4.901 αυτοκίνητα έναντι 8.538 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα πέρσι με μόλις δύο εισαγωγικές να «σπάνε» το φράγμα των 500 μονάδων. Στις πέντε πρώτες θέσεις βρέθηκαν η Opel με 683 αυτοκίνητα και ακολουθούν η Toyota με 568, η VW με 474, η Ford με 339 και η Hyundai με 246 οχήματα.

Image
Τα εταιρικά αυτοκίνητα έσωσαν λίγο την κατάσταση της αγοράς!
Ωστόσο το άκρως εντυπωσιακό στοιχείο στις πωλήσεις Μαρτίου έχει να κάνει με τις εταιρικές πωλήσεις αυτοκινήτων οι οποίες ξεπέρασαν τις 2.100 οχήματα και κατέλαβαν το 45% των συνολικών πωλήσεων του μήνα. Πράγμα το οποίο σημαίνει και πρακτικά πως οι εισαγωγικές εταιρείες σώθηκαν κυριολεκτικά από τα εταιρικά αυτοκίνητα που προμηθεύτηκαν οι εταιρείες ενοικιάσεων αλλά και οι χρονομισθωτικές ώστε να ανταποκριθούν στις ενδεχομένως αυξημένες απαιτήσεις ενόψει της τουριστικής σαιζόν.

Πάντως να αναφέρουμε πως πέρσι οι εταιρικές πωλήσεις είχαν ξεπεράσει τις 4.000 οχήματα αποδεικνύοντας την έλλλειψη ρευστότητας και στην αγορά των ενοικιάσεων αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες την σχεδόν μηδενική χρηματοδότησή τους από τις τράπεζες.

Σε επίπεδο 3μηνου οι πωλήσεις καταγράφουν πτώση 32% καθώς το συγκεκριμένο διάστημα του τρέχοντος έτους έχουν πωληθεί 17.179 αυτοκίνητα έναντι 25.267 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Αν κάποιος βέβαια συγκρίνει τις πωλήσεις του 2012 με εκείνες του 2010 όπου είχαν διατεθεί 59.365 οχήματα η πτώση εκτινάσεται στο 71%!

Image
Η μηδενική χρηματοδότηση απο τις τράπεζες οδηγούν σε πλήρη αδιέξοδο
Εν αναμονή...

Η έλλειψη ρευστότητας στα ελληνικά νοικοκυριά αλλά και οι φήμες για επιβολή νέων χαρατσιών τον Ιούνιο σε συνδυασμό με τη μη υλοποίηση εξαγγελιών κυβερνητικών στελεχών είναι φυσικό η αγορά αυτοκινήτου, όπως και άλλοι κλάδοι, να έχει βυθιστεί τόσο ώστε κανένας παράγοντας της αγοράς να μην μπορεί να προβλέψει τίποτα πλέον. Από την άλλη μεριά σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην "Η" στελέχη της αγοράς η μηδενική χρηματοδότηση τόσο των ιδιωτών καταναλωτών όσο και των επιχειρηματιών του κλάδου έχουν ήδη ανοίξει ένα γύρο περικοπών και απολύσεων ενώ από την άλλη μεριά «ανθεί» η μαύρη εργασία, η φοροδιαφυγή αλλά και η εισφοροδιαφυγή.

Οπως τονίζει το μέλος του ΣΕΕΑΕ κ. Ευρυπίδης Κωνστντινίδης στην «Η» χαρακτηριστικά: «Αν δεν γίνει κάτι άμεσα για τους 78.000 εναπομείναντες εργαζομένους του κλάδου θα έχουμε νέο μπαράζ λουκέτων και βέβαια το κράτος θα χάσει εκατομμύρια ευρώ. Αλλωστε οι πωλήσεις του 2012 μας έχουν επαναφέρει στη δεκαετία του '80 όποτε και πωλούνταν κατά μέσο όρο κάθε χρόνο 65.000 αυτοκίνητα!».

 

Απόσυρση ΙΧ

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από το μέτρο της απόσυρσης οχημάτων και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΔΟΕ μέχρι τέλος Μαρτίου είχαν οδηγηθεί στα κέντρα ανακύκλωσης 7.127 ΙΧ και 780 φορτηγά. Ωστόσο σε καμία περίπτωση οι αποσύρσεις τόσο των ΙΧ όσο και των φορτηγών δεν μετατρέπονται σε πωλήσεις καινούριων ΙΧ και σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών οι κάτοχοί τους τηρούν στάση αναμονής μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην αγορά αλλά και οι τράπεζες να βοηθήσουν μέσω χρηματοδότησης στην αντικατάστασή τους.

Γιώργος Ανδρής

 

 

 

Σχετικα με μας

Το AUTOPANORAMA.GR δημιουργήθηκε το 2007 ως ιστότοπος ενημέρωσης για τον κόσμο του αυτοκινήτου. Σήμερα είναι στην ευχάριστη θέση να είναι και ένας δικτυακός τόπος όπου ο χρήστης του να μπορεί να αγοράσει στο νέο Ε-SHOP αλλά και να ενημερωθεί παράλληλα για προϊόντα που αφορούν το χώρο του αυτοκινήτου, μαζί και με την ειδική προέκτασή του, που είναι η αποκλειστική διάθεση προϊόντων για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Χαρτης

Επικοινωνηστε μαζι μας

sample +30 2310811965

 +30 6939405054

              ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΗΤΣΟΓΛΟΥ

              ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

sample info@autopanorama.gr

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ:

              00420721561983

              IOANNIS SARITSOGLOU 

              TOVACOV CESKA REPUBLIKA

 

Facebook Page