Το νέο FORD FIESTA R2 είναι εδώ!
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Νέα Αγοράς
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΗΤΣΟΓΛΟΥ FOTO: FORD MOTORSPORT EUROPE
Αυτό είναι το νέο Fiesta R2 rally!Η Ford έκανε την πρωτοπορία και τοποθέτησε τον κινητήρα των 1,000cc EcoBoost, τον πρώτο 3-κύλινδρο κινητήρα στα αυτοκινήτα με homologation από την FIA για την κατηγορία R2. Αναπτύχθηκε από την M-Sport με την υποστήριξη της Ford, το νέο Fiesta R2 βασίζεται στο πρότυπο σκάφος του Fiesta, αλλά έχει προσθέθει όλο το απαιτούμενο κιτ για την αγωνιστική του έκδοση για ράλι όπως, νέα μετάδοση, φρένα, ανάρτηση, κινητήρας με τις ανάλογες φυσικά βελτιώσεις σε σκάφος
Θά κάνει το ντεμπούτο του τον Μαΐο του 2016 στο Ράλι Πορτογαλίας, το νέο Ford Fiesta R2 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο με homologation από την FIA, βάσει των νέων κανονισμών που θα επιτρέπουν τα 1.0-λίτρων υπερτροφοδοτούμενα αυτοκίνητα να αγωνιστούν στην κατηγορία ράλι R2. Η μηχανή είναι μια τροποποιημένη έκδοση στα σημεία και πλέον παράγει 170PS .Νούμερο καθόλα άσχημο, εάν συνυπολογίσουμε τον κυβισμό αλλά και το βάρος του!
"Ο συνδυασμός αυτού του αξιόλογου κινητήρα του 1.0-λίτρων, αλλά και του πολύ καλού αμαξώματος θα δώσει στο Fiesta R2 ένα πολύ καλό ξεκίνημα στην δύσκολη και απαιτητική κατηγορία ράλι της FIA τα R2. Το αυτοκίνητο ακούγεται καταπληκτικό, υπενθυμίζοντας μας συνεχώς, ότι πρόκυτε για μεγαλύτερη κατασκευή "δήλωσε ο υπερβολικά ενθουσιώδης, Gerard Quinn, επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Ford στην Ευρώπη.
Η δεύτερη γενιά Ford Fiesta R2 ακολουθεί τα χνάρια του αυτοκινήτου του 2010, η οποία ήταν και η πρώτη παγκόσμια για αυτοκίνητο ράλι στην κατηγορία R2. Το Fiesta R2 αποτελεί το νέο βήμα της Ford για τους νέους οδηγούς που θέλουν να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους, στους αγώνες ράλι στην παγκόσμια σκηνή και όχι μόνο αφού κρίνεται μια πολύ καλή λύση και για εθνικούς αγώνες, αφού αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι για την μετέπειτα μεγάλη κατηγορία προς τα R5 η τελικά WRC αγωνιστικά!
Στο πρόγραμμα για το νέο Fiesta R2 η Ford έχει σχέδια για την διμιουργία Cup σε πανευρωπαικό επίπεδο που θα ονομάζονται FiestaTrophy,DMACK και θα ξεκινήσουν στο Ράλι Πορτογαλίας καθώς επίσης και στη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Πολωνία και την Ισπανία. Ο νικητής της σειράς των αγώνων αυτών, θα εξασφαλίσει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε κάποιους αγώνες του WRC 2 μαζί με την Ford Motorsport και την DMACK με ένα Ford Fiesta R5 την επόμενη σεζόν.
ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ FORD FIESTA RALLY CAR ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ
ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ M-SPORT: http://www.m-sport.co.uk/images/New_R2_Sales_Document_v6_2.pdf