ο κόσμος του αυτοκινήτου στο Internet
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Τιμόνια-Καθίσματα-Ζώνες-Πυροσβέσεις-Χειρόφρενα

Από 60Ε !

Learn more

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΑΝΤΙΑ

ΕΛΑΦΡΙΑ-FIA

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Ζώνες 4 - 6 σημείων σε χρώμα

κόκκινο-μπλέ-μαύρο

Από 125Ε !

Learn more

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

ΑΠΟ ΤΟ AUTOPANORAMA RACING SHOP

Για Ράλλυ-Ιστορικά Ράλλυ-Αναβάσεις-Πίστα-Χρονομερτημένα 

Από 350 Ε

Learn more

Ελληνικοί Αγώνες

H Α.Λ.Α. γιορτάζει τα γενέθλιά της στη Ριτσώνα!

Image
Τα 44 χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει η Α.Λ.Α!
Τα 44 χρόνια από την ίδρυσή της κλείνει σήμερα Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου και η Ανάβαση Ριτσώνας του επόμενου Σαββατοκύριακου είναι ο ιδανικός τόπος για να το γιορτάσει... Ριτσώνα και Α.Λ.Α., λοιπό
Καμία άλλη λέσχη αυτοκινήτου δεν έχει συνδέσει τόσο στενά το όνομά της με έναν από τους πιο διάσημους αγώνες στην Ελλάδα, την Ανάβαση Ριτσώνας. 

Από το 1956 μέχρι σήμερα η Ριτσώνα, αποτελεί σίγουρα, τον διασημότερο Ελληνικό αγώνα αυτοκινήτου, μετά φυσικά το Ράλι Ακρόπολις. Και όχι άδικα, αφού η Ριτσώνα ανήκει σε μια ιδιαίτερη κατηγορία αγώνων ταχύτητας, τις Αναβάσεις, που συνδυάζουν, ένταση και πάθος από την πλευρά του κοινού, και απαιτούν απόλυτη συγκέντρωση και οριακή επίδοση από τους οδηγούς, ενώ παράλληλα έχουν χαμηλό κόστος.

Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με το όμορφο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, την πανέμορφη πόλη της Χαλκίδας που βρίσκεται δίπλα στη διαδρομή, και την πολύ μικρή απόσταση από το μεγάλο αστικό κέντρο της Αθήνας, κάνουν τη Ριτσώνα, τη «Μέκκα» των Ελληνικών Αγώνων.

Υπενθυμίζεται πως η φετινή Ανάβαση Ριτσώνας αποτελεί τον τελευταίο γύρο του πολυπληθέστερου από πλευράς συμμετοχών θεσμού των Ελληνικών Αγώνων, δηλαδή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, ενώ ειδικά φέτος η εκδήλωση θα συνδυαστεί και με αγώνα Regularity Ιστορικών Αυτοκινήτων.

Με τις συμμετοχές να λήγουν τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, δεν επιτρέπονται καθυστερήσεις, ούτε αδικαιολόγητες απουσίες. Το μεγάλο κοινό των Ελληνικών Αγώνων, γενικότερα, και της Ριτσώνας ειδικότερα, θα είναι εκεί και θα περιμένει. Όλοι μαζί, Οργανωτική Επιτροπή και Αγωνιζόμενοι, οφείλουμε να τους αποζημιώσουμε...

Σημειώσεις

Τίτλος: Ανάβαση Ριτσώνας

Ημ/νια: 1 & 2 Δεκεμβρίου 2012

Οργάνωση: Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου (Α.Λ.Α.) 

Απόσταση (από Αθήνα): 87 χλμ., δίπλα στη Χαλκίδα

Μήκος: 3,599 μ.

Στροφές: 19

Υψομετρική διαφορά (Εκκίνησης-Τερματισμού): 217 μ.

Πρώτη διοργάνωση: 1956 (με μήκος 4,5 χλμ.)

Πρώτος νικητής (1956, άτυπη γενική): Αντώνης Κουλετιανός (Jaguar XK120, 3:26.70)

Πιο πρόσφατη νίκη (2012, άτυπη γενική): Λεωνίδας Κύρκος (Ford Escort WRC, 2:05.48)

Ρεκόρ συμμετοχών: 196 (2006, με οργανωτή την A.Λ.Α.)

Πληροφορίες/Συμμετοχές: Α.Λ.Α., Κηφισίας και Βολανάκη 3, 11526 Αθήνα, Τηλ. 210 6923 180, Fax: 210 6923 135

Ισότοπος: www.ala-racingclub.gr

Γραφείο Τύπου Α.Λ.Α.

------------------------------------------------------------------------

Λίγα λόγια για την Α.Λ.Α....

Με στόχους την οργάνωση αγώνων, την διάδοση του χερσαίου μηχανοκίνητου αθλητισμού και την προσέλευση νέων οδηγών, μια συντροφιά κριτών, αγωνιζομένων και φίλων του σπορ, ίδρυσαν το Νοέμβριο του 1968 το αθλητικό σωματείο Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου. Πρωτεργάτης & Πρόεδρος ο Ι. Κανελλόπουλος, Αντιπρόεδρος ο Α. Κουλεντιανός, Γραμματέας ο Γ. Λιβέρης, και μέλη του πρώτου Δ.Σ. ήταν, η Κ. Κουβάτσου, ο Β. Μουτσόπουλος και ο Π. Ραλλίδης.

Από τότε μέχρι σήμερα η Α.Λ.Α. έχει διοργανώσει δεκάδες επιτυχημένος πρωταθληματικούς αγώνες, όλων των ειδών (Ράλι, Ταχύτητα, Αναβάσεις, 4x4, Δεξιοτεχνίες, Sprint, κ.α.), καθώς και αντίστοιχες εκδηλώσεις μοτοσικλέτας και καρτ.

Χαρακτηριστικές διοργανώσεις της A.Λ.Α. παραμένουν, το «ΡΑΛΛΥ ΜΑΥΡΟ ΡΟΔΟ», ένας αγώνας εμπνευσμένος από το λογότυπο της λέσχης, και η Ανάβαση Ριτσώνας, ίσως ο διασημότερος αγώνας στην Ελλάδα, μετά το Ράλι Ακρόπολις.

Σήμερα, το Αθλητικό Σωματείο Α.Λ.Α είναι από τα πλέον δραστήρια μέλη της Ο.Μ.Α.Ε. Το Δ.Σ. του αποτελείται από τους Α. Ζάχο (Πρόεδρος), Δ. Ματσούκα (Αντιπρόεδρος), Δ. Ριζικάρη (Γενικός Γραμματέας), Γ. Τσιγκρή (Ταμίας), Χρ. Ζουλινάκη (Μέλος), που συνεχίζουν με σθένος και αυταπάρνηση το όραμα των ιδρυτών της λέσχης...

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=PUo7IsHSF3A&feature=player_embedded] 

Σχετικα με μας

Το AUTOPANORAMA.GR δημιουργήθηκε το 2007 ως ιστότοπος ενημέρωσης για τον κόσμο του αυτοκινήτου. Σήμερα είναι στην ευχάριστη θέση να είναι και ένας δικτυακός τόπος όπου ο χρήστης του να μπορεί να αγοράσει στο νέο Ε-SHOP αλλά και να ενημερωθεί παράλληλα για προϊόντα που αφορούν το χώρο του αυτοκινήτου, μαζί και με την ειδική προέκτασή του, που είναι η αποκλειστική διάθεση προϊόντων για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Χαρτης

Επικοινωνηστε μαζι μας

sample +30 2310811965

 +30 6939405054

              ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΗΤΣΟΓΛΟΥ

              ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

sample info@autopanorama.gr

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ:

              00420721561983

              IOANNIS SARITSOGLOU 

              TOVACOV CESKA REPUBLIKA

 

Facebook Page